Yeni Konu Gönder Yeni Yorum Gönder
 
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tavuk eti pişirme yöntemleri
25-01-2011, 04:50
Yorum: #1
Tavuk eti pişirme yöntemleri
Tezgahınızı, et kestiğiniz bıçakları ve tahtaları, lavabonuzu, eti koyduğunuz diğer yerleri ve ellerinizi; yemek pişirmeye başlamadan önce sabunlu ve sıcak su ile yıkamaya özen gösteriniz.
Pişirmeden önce tavuğu yarım limon ile iyice ovalar ve sonra tavuğun üzerine ve içine rendelenmiş limon kabuğu koyarsanız, daha yumuşak, daha güzel kokulu ve daha lezzetli olur.
Fırında tavuk kızartacağınız zaman, üzerine koyduğunuz baharatlardan içine de koyun. Et lezzet kazanacaktır.
Tavuğunuzu kızartırken dereotu, maydanoz gibi taze otları derisinin altına yerleştirmeniz, bitkilerin yanmasını önler ve lezzetli bir sonuç elde etmenizi sağlar.
Kızarttığınız tavuğu tekrar ısıttığınızda; lezzetini kaybetmesini istemiyorsanız, tavuk parçalarını bir süzgece koyun. Tencerede su kaynatın ve süzgeci üzerine oturtun. Buharda ısıtılan tavuk lezzetinden hiçbir şey kaybetmez.
Tüm Mesajlarına Bak
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu Gönder Yeni Yorum Gönder


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Ceviz Aşılama Yöntemleri Arşiv 0 1,828 07-05-2011 13:01
Son Yorum: Arşiv
  Tavuk kümes resmi Arşiv 0 1,298 14-02-2011 11:49
Son Yorum: Arşiv
  Tavuk sagligi hakkinda merak ettikleriniz Arşiv 0 1,005 25-01-2011 04:52
Son Yorum: Arşiv
  Tavuk eti neden önemli ve değerli? Arşiv 0 1,096 25-01-2011 04:50
Son Yorum: Arşiv
  Yüzey Sulama Yöntemleri Arşiv 0 1,260 17-04-2010 06:54
Son Yorum: Arşiv

Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi